dilluns, 6 de juliol del 2009

Tintín i la música

La música té un paper destacat en les aventures de Tintín, i no només per la presència més o menys soportable del Rossinyol Milanès! En els diferents àlbums el lector es va trobant cançons, àries i melodies, algunes molt conegudes i altres que no tant. Què és el que va impulsar a Hergé a omplir la seva obra de referències musicals? Per una part, va haver de patir durant la seva infantesa l'afició dels seus pares per la lírica, un record amarg del qual es va venjar d'alguna manera a través del personatge de Bianca Castafiore. La influència del seu col·laborador Edgar Pierre Jacobs, un antic baríton que es convertiria en l'autor de Blake i Mortimer, sense dubte també hi deuria tenir alguna cosa a veure.

La revista musical francesa Diapason va publicar al número 457 un especial titulat "Tintín a l'òpera". Sobre la base d'aquest treball, van concebre el disc Tintín i la música, una iniciativa que ens permet descobrir i escoltar la música dels àlbums de Tintín.

(Text extret de la web "Tintín en català", amb molts exemples i molt interessants talls musicals: http://www.tintin.cat/curiositats/musica.htm)

1 comentari:

Dani ha dit...

Com m´agrada redescobrir coses !!!! Mai arribem a saber completament de res ni ningú! Això és un gran estímul per a ments curioses!!!
Gràcies per aquest enllaç Iona ;)